09-07-31 / Början på allt


Här har det blivit ett väldigt uppehåll. och det beror helt enkelt på att vi inte har haft något internet, och nu den sista veckan beror det på att jag inte har speciellt mycket tid till att sitta vid datorn :P hehe. Allt är bra och jag tänkte berätta lite i taget, (så mycket som jag hinner) innan och efter förlossningen.


Sista besöket hos barnmorskan var den 7/7. Då vägde jag 63 kg, mitt blodtryck låg på 101/68, blodsockret på 4,5 och hb på 110. Hennes hjärtslag låg på 144, så hon hade väl kanske nyss tagit en joggingtur (lite skoj från barnmorskan). Vi gjorde min förlossningsplan. Den innehöll vad jag ville ha för bedövning, och om jag ville ha några speciella med mej under förlossningen, andra önskemål osv. Vad jag tog för bedövning kommer vi till senare. (hinner jag inte med det idag så vet ni att det kommer senare, i inlägget som handlar om förlossningen) Efter det så bokade vi en ny tid. Och eftersom Astrid skulle gå på semester veckan efter, så bokade vi in den 17/7 så att vi skulle slippa ha en annan barnmorska så många gånger. Man går ju hos barnmorskan ända tills man fått sitt barn.

Den 16/7 så var vi hem till pappa och grillade. Jag, Malin och Emma. Dagen innan hade Malin flygit hem från Rhodos och överraskat alla, så då blev vi bjudna på mat hemma hos pappa. (Skit gott för övrigt, vi åt så att alla rullade fram tillsammans med mej som redan såg ut att ha ätit en fotboll eller två, haha) Vi gick och hälsade på farmor och farfar som bor alldeles bredvid och då frågade farmor mej när jag hade tänk åka in på BB. Jag svarade att det kunde gå en vecka, men inte mer (dagen innan sa jag att det kändes som att jag skulle föda om minst en vecka, men det ändrades). "Njae" sa hon. "Jag tycker att den är så långt ner magen, har den varit upp och vänt?" "Ja, den har ju varit ända hit upp" sa jag och visade. "Jaha, ja men dåså. Då är det nog dags snart."

Den dagen kände jag mej faktiskt väldigt pigg. Och det känns lite konstigt såhär i efterhand. Hehe. Jag hade ju haft förvärkar varje dag lite till och från i lite mer än en vecka, och vissa starkare än andra. Och den natten hade jag väldigt starka förvärkar. (fortsättning kommer)


09-07-10 / Jag ber..


Ja, jag ber.. nej då, jag ber om ursäkt för att jag inte har uppdaterat som jag har sagt. Men jag hoppas att allt kommer i ett inlägg imorgn istället eftersom jag går in i en ny vecka.

Jag känner bara att jag inte orkar. Det är väl så här vissa perioder i slutet. Jag känner mest att jag vill vara ensam, förutom Patrik då. Och sen orkar jag ingenting. Ingen lust att ta mej ork till något. Knappt duscha, haha. Disk har jag också, och det är min tur ;) Men det är ju en av sakerna som jag kan göra. Jag kan ju dessvärre inte dammsuga eller springa å plocka upp mass från golvet osv. Så jag vill göra det, även fast jag inte orkar.

Men som sagt, jag ska försöka skriva imorgon. Jag har varit ut med Udda nu, är hundvakt i helgen. Hon kommer förmodligen att bo med mej å Patrik sen. Men just nu är vi bara hundvakt. Och nu har jag förvärkar.. Som alltd när jag har promenerat.

Jag kommer säkert sätta igång förlossningen på det viset. Haha. Men då vet jag ju vad jag ska göra om jag går över tiden! ;)




09-07-08 / Trötter..


Jag ska snart uppdatera här och skriva om besöket hos barnmorskan och så. Anledningen till att jag inte gjorde det igår som jag skrev att jag skulle var för att jag var så trött hela dagen, och inte hade någon lust. Anledningen till att jag inte gör det just nu är att jag tänkte knäppa kort på magen för att visa er, men Patrik är ute och ränner hit och dit hela tiden just nu, och det är inte så lätt som man kan tänka sej att knäppa på magen själv :P Så därför måste jag vänta tills han kommer hem och har tid. Hehe.

Men det kommer, så tro inte att jag ligger på BB och inte har tid att uppdatera eller att något har hänt, haha. Håll utkik!

09-07-06 / Dröm om bebisen



Här om natten så drömde jag en konstig dröm. Mina drömmar brukar vara konstiga, och jag brukar ha roligt åt dom. Men den här var mer äcklig än rolig. Hehe.

Jag drömde att vi var hemma hos morfar, och mormor levde. Det såg inte ut som det gör där hemma, men det var iallafall där. Och vi var ute på morfars kontor, fast just då var det inget kontor. Och jag hade tydligen fött min bebis  och jag hade gått lika långt som jag har nu. Mamma, hennes kille, mina syskon, min moster å mina kusiner var där. Men den enda som jag pratade med var mormor. Dom andra var inne i köket. Även fast jag inte träffade dom så vet jag att dom var där. Drömmar är speciella..

Hur som helst. När jag gick fram till bebisen och tog upp henne så var hon inte färdigutvecklad (även fast bebisarna är det i vecka 37,38) så hon hade bara stumpar på benen och armarna. Alltså, inga händer eller fötter. Och huvudformen var inte alls "rund". Den var som den är på en bebis i början på utvecklingen. Och hon hade ett blåmärke i pannan som hon fått utav att vi pekat för mycket på min mage (?) Mina drömmar är cp - jag vet!



I ansiktet hade hon ögon å mun, men ingen näsa. Det var bara en bulle typ. Och Annica, min moster, sa till mej: "Det där kommer växa till sej när hon blir äldre"

Sedan efter en stund kom mormor å pratade med mej samtidigt som hon gick iväg igen. Nu minns jag inte vad hon sa. Men när hon gått så hade bebisen plötsligt tänder och började upprepa allt som mormor sa. Då kunde hon tydligen prata också.

Haha.. Jag har läst att man kan ha underliga drömmar när man är gravid. Men jag har alltid drömt knäppa drömmar, dock har det faktiskt blivit att jag minns flera nu under graviditeten.

Nu ska vi kika på två och en halv män och fika lite ;)

09-07-05 / 37 fulla veckor, bebiskläder & korg



Jag har just nu sovit lite "eftermiddag" haha. Jag är så himla trött och jag vet inte varför. Kanske för att det snart är dags och för att det är som jobbigast just nu så här nära inpå.. Jag har slarvat väldigt mycket med järntabletterna nu, och det kommer nog visas när vi tar blodprov på tisdag när vi ska till barnmorskan, men det är nog en bidragande orsak till varför jag är trött. Jag har iallafall läst att jag ska vila när jag känner att jag blir trött och äta mycket mat så att jag har så mycket kraft som möjligt utifall att det blir dags att åka in. Så nu har jag sovit en stund, tror det blev en timme eller något, skönt. Men jag har lite svårt att sova så det kanske blir en kvällstupplur också. haha.

Så här ser din graviditet ut

Beräknat förlossningsdatum: 2009-07-25

Barnet blev till omkring: 2008-11-01

Du är i vecka: 38

Du är i månad: 9

Antal graviditetsveckor och dagar: 37 veckor 1 dagar

Antal dagar kvar till förlossningen: 20



Här är liggdelen till vagnen. Knäpper en helbild senare. (blixten som gör att reflexerna lyser upp så mycket)

Vecka 38


Barnet:

Vikten är oftast mer än 3 kilo. Barnet räknas som fullgånget och många föderi den här veckan. Det är barnet själv som bestämmer när det är dags att födas. Forskning visar att graviditetslängden finns programmerad i arvsanlaget. Det är nedärvt från dig och din partner och har bestämts efter vad som är en normal graviditetslängd i just ert fall. Har du inte packat din bb-väska är det hög tid att du gör det. Låt den stå redo så att du inte behöver tänka på om du fått med dig allt när värkarna väl startar. Det är mycket barn i magen och moderkakan är mellan 20-25 cm i diameter. Den väger ungefär ett halvt kilo och det är av stor betydelse att den fungerar fullt ut.


Mamman:


Hos rökande mödrar ses ofta kalkinlagringar i moderkakan. Följden blir att den inte fungerar lika bra. Nu när barnet behöver extra mycket näring kan det hämma tillväxten och kanske leder det också till att barnet inte orkar med ett förlossningsarbete lika bra som den annars skulle ha gjort. Du kan känna hur barnet trycker och pressar nedåt mot underlivet. Många barn sjunker ännu djupare ner. Ditt bäcken är något vidgat och barnets skallben har förmågan att omforma sig för att passa in i förlossningskanalen. Det kan vara svårt att hitta bekväma ställningar att sitta och ligga i. Magen är hela tiden i vägen. Du väntar på det första riktiga tecknet på att förlossningen startar. Hur känns en värk, kan vattnet gå utan att jag märker det, vad gör jag om det startar med en blödning? Det är många frågor som din barnmorska alltid kan ge dig lugnande svar på.


korgen (skriver om den nedanför tillsammans med en till bild)


Det finns inte så mycket jag kommer på att tillägga. Jag har packat BB-väskan men måste byta väska för jag upptäckte att fickorna på sidorna inte gick att stänga pga att dragkedjorna var trasiga. Så jag ska byta till en annan väska.. Annars är den inprincip klar. Vi har skrivit upp lite "sista minuten-pack" som vi ska göra alldeles innan vi åker. Man ska ju ha med sej tandborste och tandkräm, mat och dryck, handdukar osv. Och det ska vi packa ner innan vi åker. Det är ju onödigt att köpa en extra tandborste och tandkräm och lägga i väskan nu när vi lika gärna kan ta de som vi har från handfatet när vi ska åka. Och att bebisen trycker och pressar nedåt kan jag känna, jag känner att det är tyngre liksom. Svårt att förklara.. Kanske kan jämföra det lite med att du har en full tampong i som du glömt att bytt eller något. Svårt att jämföra med något när man inte känt nå liknade tidigare. Men ni kanske förstår att man känner något där på ett annorlunda vis!

Igår var vi hos mamma en sväng när vi skjutsade folk, hämtade bilstol och skötbord så nu är det klart. Fick också med oss två påsar med bebiskläder, en lämnade vi som mamma ska tvätta, hehe. Så idag har jag packat upp dom och lagt dom i lådorna.. Känns som att det mesta är klart nu. Mina äldre kusiner skulle kolla om dom hade några grejor som dom inte behövde också. Vi har skickat lite grejer till dom när dom fick barn som vi hade haft när vi var liten, så kanske får tillbaka något som man känner igen. Hehe. Vet inte riktigt vad det blir för saker mer än spjälsängen som hon ska få sova i sen. Till en början ska hon få sova i den här korgen som vi hämtade hos mormor innan hon dog. Hon berättade att alla "vi barnbarn" har legat i den när vi var nyfödda. Jätte mysigt men saker som man kan ärva och som gått i släkten! Och som ni ser så är den fortfarande jätte fräsch och mysig.


jag tycker den är jätte söt

Nu ska jag gå och hjälpa Patrik med maten, kanske blir piggare när jag fått i mej lite mat. På tisdag ska vi som jag skrev i början till barnmorskan. Jag uppdaterar då igen :)


RSS 2.0