09-06-08 / vecka 34, ledighet, barnmorska, föräldrautbildning



Ursäkta min uppdatering! Men jag har inprincip bott hos Patrik sen jag skrev sist och har inte haft datorn med mej.. Hehe. Hum.. Nu är det lite mycket, var ska jag börja - ny vecka? Det blir nog lämpligast (nu känns det som att jag skriver av mina tankar, hehe) Hur som helst..

Vecka 34


Beräknat förlossningsdatum:
2009-07-25

Barnet blev till omkring: 2008-11-01

Du är i vecka: 34

Du är i månad: 8

Antal graviditetsveckor och dagar: 33 veckor 2 dagar

Antal dagar kvar till förlossningen: 47


Barnet:


Ca 2-2.4 kg tung och omkring 42 cm lång. Foten är 6-7 cm. Det finns 1 liter fostervatten i hinnsäcken. Barnet reagerar på mammas och pappas röster. Sugreflexen är tydlig, en del barn suger på tummen. Ögonens pupiller kan vidgas och dras samman. En del forskare menar att barnet redan nu har en förmåga att fokusera blicken. Det skiljer på ljus och mörker och uppfattar därmed dag och natt.


Mamman:

Nu är magen så stor att din navel kanske buktar ut i stället för in. En del kvinnor har fått en brun pigmentrand, linea nigra, mitt på magen från naveln och ner till blygdbenet. Den bleknar efter förlossningen och försvinner i de flesta fall helt. För många kvinnor och män känns tanken på sex och samlag väldigt avlägset och främmande med den stora magen. Andra, såväl kvinnor som män, får en ökad lust och njutning när de är gravida. Påminn er om att sex inte alltid behöver innebära samlag och att det finns andra sätt att ha det skönt tillsammans på. Men samlag kan aldrig skada barnet. Det är heller inte farligt om du efter en orgasm får sammandragningar eller en lite molande känsla, som diffus mensvärk. Det är över huvud taget vanligt med en del förvärkar vid den här tiden i graviditeten.



(söt body. Hittade även en sida där man kan designa egna babykläder, my dream!)

Jag kan säga att min navel har "buktat" utåt ett tag nu, haha. Men min mage var ju inte så stor innan den börja växa, så det är väl därför. hehe. Och randen som det också står om ovan har jag. Den är väääldigt svag. Har haft den i någon vecka, men jag har inte fått någon ovanför naveln som man kan få när man väntar en pojke. Fast den kanske hinner komma den också om det är så att det är en liten pojke som ligger där. Och förvärkarna känns precis som mensvärk. Fast ändå värre! I vanliga fall brukar jag inte alls ha någon jobbig mensvärk, men jag kan förstå dom som har sån hemsk mensvärk att dom stannar hemma från jobb/skola. Det är ju ändå inte samma sak, men en väldigt liknande smärta. Så tror inte att du slipper "mensvärken" bara för att du är gravid och slipper mensen, haha! ;)

Idag har vi varit på försäkringskassan och fått lite papper och hjälp angående föräldrapenning och bidrag och sådär. Så det är skönt att det är på gång! Imorgon är jag ledig. Eller jag blir ledig kanske man ska kalla det. Klassen ska till en av mina lärares stuga, och dom ska ro över vattnet för att komma dit. Där ska de grilla och mysa. Och jag sa till min lärare idag att jag skulle med och vi kom överens om att jag slapp ro med tanke på magen och så.. Men när jag kom hem så kom jag på att jag och Patrik ska till Barnmorskan imorgon. Och jag kan ju inte direkt sno båten och ro över vattnet själv och ta mej till någon busstation och ta bussen. Så det blir en hemmadag för mej. Skönt det också. Men jag kommer ju inte vara så himla mycket i skolan nästa år, så det hade varit roligt att göra något med klassen innan sommarlovet. Det är ju försent att ringa dagen innan och bya tid också, och jag ska ju dit den här veckan, så det finns ju inte så mycket att göra åt. På onsdagen är hela klassen ledig. Och alla inlämningsdatum har varit så inget mer plugg heller när vi är lediga. Så skönt att sommarlovet är här! Passar bra nu när jag börjar få svårt med sovrutiner och inte orkar gå i skolan hela dagarna. På torsdagen ska vi bara fika (lite onödig skoldag, men typiskt skolan att fylla ut dagarna med något bara för att..) och fredag innebär skolavsluting klockan 10.00 och mormors begraving klockan 14.00. Enn dag med blandade känslor... Men sen är det sommarlov, wiho!




(det fanns bodys också med dom här trycken på. Men det finns så otroligt många söta bodysar ändå, så jag köper nog hellre strumporna. Om inte både och?)

Som jag skrev tidigare så ska vi till barnmorskan imorgon. Får se om vi får göra ett till ultraljud eller inte. Spännande!
Och på Onsdag har vi föräldrautbildning igen. Förra gången missade jag och Patrik, men förhoppningsvis så klara vi av att bli föräldrar ändå ;) heh.

Bebisens sparkar börjar bli mycket hårdare nu. Det kan göra ont.. eller kännas obehagligt när den sparkar på revbenen eller i ljumsken. Visserligen så kan jag "knuffa" bort bebisen om den trycker rumpan mot revbenen, och det är tur för annars skulle jag få nå fel. hehe. Jag får lixom svårt och andas och måste super-sträcka på mej hela tiden.. Känslan är det inte ens någon idé att jag försöker förklara, för det är helt omöjligt! Men det är obehlagligt.. Annars är bebisen så snäll så. Lite livlig ibland, men det är bara mysigt. Jag får springa och kissa lite oftare nu eftersom bebisen blir större. Han/hon behöver ju mer plats och när kissblåsan samlar på sig vätska så tar ju den också upp plats, och då tycker bebisen att det blir lite trångt så den sparkar och knuffar på den till jag gått och kissat. hehe. Lite busigt, men det blir lagom roligt när jag inte har någon toalett i närheten och bebisen ser till så jag kissar på mej ;) haha!


 


Kommentarer
Postat av: Hannah

Haha :D det skulle vara kul om ni fick göra ultraljud och såg vilket kön det var just idag eftersom jag drömde inatt att det blev en pojke ;) haha.

2009-06-09 @ 09:33:55
URL: http://mylifestyle.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0