10-01-26 / Dop

Den 20:e december -09 hade vi dop för Holly. Det gick jätte bra och hon sa ingenting när hon fick vatten över huvudet. Prästen lyfte upp henne i luften o då tittade hon bara på honom. Moster Malin sjöng på dopet också. Den låten kände Holly igen eftersom vi hade spelat den om o om igen här hemma innan. Jag tror att det var vid den sista låten som spelades som Holly tyckte att hon också skulle sjunga med. Så då började hon jollra. Hon var ganska trött, men trots det så gick det hur bra som helst tills vi kom till lokalen o skulle fika. Men då hade hon ju blivit övertrött o hungrig. Så hon fick lite mat sen somnade hon, o vaknade kanske 20-30 min efter när det var dags att öppna presenterna ;) hehe. Vi fick en massa roliga saker. Kläder, fotoalbum, fototavla, släktträd med fotoramar på, smycken, pengar, mm. Min kusin FRIDA agerade fotograf så jag tänkte visa lite bilder sen dess :)
















10-01-21 / "jag ska lära mig.."

..allt på en o samma gång" skulle Holly säga om hon kunde prata riktigt. I förrgår sa hon nämligen sitt första ord - hej! :D Moster Malin(Hollys moster) satt på golvet med henne för att försöka filma när hon satte sig upp. För det lärde hon sig också på samma dag. Att sätta sig upp från att ligga på mage. Hon gör någon snurr med benen.. Hehe.. Jag satt i soffan en bit ifrån. Holly börja bli lite gnällig, så vi gav henne en gosedjursliknande bok att leka med, o då sa jag till henne "läser du boken Holly" (för hon jollra en massa) o då tittade hon upp på mig. "Hej" sa jag o hon flina. "hej!" sa jag igen o "HEJ" sa hon tillbaka! Och det bästa av allt är att vi fick med det på film, och jag spelade in ljudet från filmen på min tlf, så jag har det inspelat! Jag antar att det är många som kanske tvivlar på att hon verkligen sa hej, eftersom hon bara är 6 månader o 4 dagar.. Men jag har ju bevis!  ;) hehe.


mamma o dotter

Sen lärde hon sig ju att sätta sig upp också. Hon kan inte sitta rakt upp länge, utan tippar efter några sekunder. Men nu när hon vet hur man sätter sig upp så dröjer det säkert inte länge innan hon har balansen o styrkan att sitta riktigt. Övning ger färdighet! :)


bild från juldagen

Mitt i allt ska hon lära sig att krypa också. Hon kommer upp på alla 4, men sen gungar hon sig bara fram o tillbaka. Benen kan hon flytta, hon har bara inte lärt sig att man måste flytta armarna också, Hihi..
Tänderna är ungefär lika envis som Holly. Det kliar o kliar i munnen på henne, måste ge henne alvedon ibland på kvällarna för att hon ska kunna sova på natten. Men än så länge har ingen tand dykt upp. Dom ska bara envisas med att klia!


myser med mormors sprayflaska

Nu ska lillfia sova, så jag måste sluta här.. men vi hörs snart, promise! ;)
 

RSS 2.0