09-06-25 / En månad kvar till beräknad förlossning, besök hos barnmorskan



Det har blivit dåligt med uppdatering nu, men har inte haft någon dator med mej och jag har nästan bara varit hos Patrik. Så jag har inte suttit vid datorn på flera dagar, känns konstigt eftersom jag brukar vara inne minst en gång om dagen annars, även om det ibland bara blir en snabbis. Men hur som helst..

Klockan är efter tolv, så nu är det den 25e juni, och det innebär att det är prick en månad kvar till beräknad förlossning. En månad låter faktiskt mer än 4 veckor och 2 dagar. Hehe.. det är iallafall 30 dagar. Men som jag säkert skrivit tidigare (mitt minne just nu..) så tror jag att lilltjejen kommer komma tidigre. Bara hon inte kommer "för tidigt" hehe. Vi har lite saker kvar att fixa, och jag vill helst inte ligga kvar på BB någon eller några veckor. En grej som vi inte har hemma för tillfället är bilstol, och det skulle ju vara typsikt om vi måste åka in och vi inte har någon bilstol, haha. Då är det ju bara att vi ringer hem så nån får komma med den, eller hyra någon om vi måste göra det. Så det går ju att lösa, men jag skulle nog helst vilja att vi åker in med allt med oss och sen att vi kan få åka hem när vi känner oss redo, minst 6 timmar efteråt. Man får ju åka hem efter 6 timmar om läkaren säger att det är okej. Men man måste ju känna sej redo att åka hem då också. Det kan ju finnas saker som man vill fråga om och känna att ammningen fungerar. Men det är ju en grej som vi får se när vi kommer dit och våran bebis har fötts.


35 veckor plus 6 dagar. Det är för övrigt ett genomskinligt snöre som hänger från linnet där vid armen om ni undrar, haha

Jag kommer uppdatera mer om graviditeten på lördag, då har jag 4 veckor kvar.

I måndags var jag och mamma till barnmorskan, Astrid. Patrik skulle till tandläkaren så han kunde inte följa med. Men eftersom det var flera år sedan mamma och Astrid träffades (Emma, min lillasyster, fyller 12 år i september och mamma hade ju Astrid som barnmorska vid alla tre graviditeter, så det var ett tag sen) så ville mamma följa med. Hon fick lyssna på hjärtljuden som låg på 155 just då, och då skämtade Astrid och sa att hon nyligen varit ute och sprungit, men hon menade ju såklart att hon varit "aktiv i magen" eller vad jag ska säga, hehe. Sedan mätte vi magen, och nu hamnade jag över "normalstrecket" men hon sträckte ut sej när vi mätte sa Astrid, så nästa gång vi mäter kankse det ser ut som att jag inte har vuxit så mycket, men då är det bara för att det inte blev de riktiga resultatet den här gången. Blodtrycket var högre än vad det brukar. Det gör ju inget eftersom jag har lågt i vanliga fall, men nu kan man kankse säga att det var mer normalt, hehe. Och det berodde på att jag hade varit nere på stan med Frida tidiagre på dagen och sedan sprungit i trapporna i mammas lägenhetshus ;> hihi.


bild på mej i brist på bilder, men tycker själv att det blir lättare och roligare att läsa när det är bilder med

Medans jag låg där på sängen fick jag dra upp knäna mot magen, och sätta fötterna på sängen och ta ett djupt andetag och sedan andas ut. Då kände Astrid.. i ljumskarna.. måste jag nog säga för att beskriva det som bäst, fast mer upp på magen. Och sedan sa hon att på förra besöket var det ruggbart eller ruckbart eller vad det egentligen heter (;P), men nu var det fixerat. Så hon kommer inte flytta sej, utan har lagt sej till rätta och vet vart hon ska ut. Sedan sa hon medans hon klappade på magen "du får faktiskt vänta minst 2 veckor till innan du kommer ut" Sedan kollade hon på mej och sa att det inte är någon fara om jag skulle föda nu, för bebisen klarar sej, men då kommer jag få ligga kvar på BB i några veckor. Och det är inte speciellt roligt. Men 2 veckor mer eller mindre (från beräknat datum) går hur bra som helst.

Jag tänkte knäppa lite kort på några bebiskäder som vi har fått, men det får bli till nästa inlägg.

Men nu ska jag och Patrik gå och lägga oss och sova. Imorgon ska jag vara med Hannah och Hanna.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Har ni flyttat in nu? =)

Inte lång tid kvar nu tills lillan kommer va =)

2009-06-25 @ 20:48:32
URL: http://fribor.blogg.se/
Postat av: Anonym

sv; Jajjemensan, skulle ner till mor min på jobbet hennes =P

Åh vad mysigt med mage, jag vill också ha, haha men de är såklart mysigt med bebisen ute också ^^



Går det bra med flytten då?, känns som om ni kommer trivas eller?

2009-06-25 @ 23:43:30
URL: http://fribor.blogg.se/
Postat av: Anonym

sv; ja gud ja, alla lymla toalettbesöken! Trodde aldrig att jag skulle kunna hålla mig hela vägen till Gävle när det var dax men se det fungerade utmärkt ^^ Efter förlossningen hade jag kateter i ca 1 dygn så då slapp ja gå på toa på lääänge, haha;)



Vi trivs superbra vi med, lite jobbigt bara att släpa sig upp och ner för trappan men de funkar de med, är van nu så =P

2009-06-26 @ 22:47:28
URL: http://fribor.blogg.se/
Postat av: Anonym

sv; Fredriks mamma skjutsade oss, min mamma var också med de satt hela dagen inne på förlossningen och väntade nervöst =P hehe Men det var faktiskt riktigt skönt att veta att dom fanns där på sjukhuset =)

Haha, oja nog blir det träning för benen allt, tusan vad jobbigt de är xD Vi har två stycken barnvagnar en som är en kombi vagn den har vi uppe i lägenheten som hon kan sova i om dagarna, (hon vill gärna att man vaggar henne i vagnen tills hon somnar :P) den kommer vi att ha sen som sittvagn eftersom man kan ta ur liggdelen =) Sen har vi den där som vi går ut med som är begagnad, köpt för 300kr men fungerar utmärkt, plus att den vägen x antal kilo mindre än den andra så den går 100ggr lättare att ta med på bussen =P oj, haha vad långt det blev :P

2009-06-27 @ 09:38:41
URL: http://fribor.blogg.se/
Postat av: Anonym

sv; jaha, har dom blivit stulen här vid ol-daniels området?

vi har ju den där begagnade stå i trapphuset vi, men jag tror inte de är så mycket okänt folk som går in här uppe faktiskt, eller jag hoppas att det inte år det iaf =P

Ahaa, vad lämpligt, vi har stält oss i kö på en lägenhet i samma hus som vi bor i nu fast på bottenvåningen, så vi hoppas verkligen att det snart blir någon ledig... Gillar verkligen det här huset =)

2009-06-27 @ 14:30:51
URL: http://fribor.blogg.se/
Postat av: Anonym

sv; vi ville också ha en lägenhet här uppe, aldrig att jag skulle bo nere på gettot som jag så fint kallar det för =P

Tungt med magen nu i hettan? =)

2009-06-27 @ 23:12:41
URL: http://fribor.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0